Doorstromers

Ben jij een doorstromer? Neem vrijblijvend contact op

Voor informatie, advies of om een afspraak te maken.

Te koop gevraagd

ikzoekuwhuis.nl is voor haar opdrachtgevers altijd op zoek naar woningen. Op dit moment hebben wij diverse zoekopdrachten.

Aankoopmakelaar voor doorstromers

ikzoekuwhuis.nl vind het droomhuis (of bouwkavel) voor elke doorstromer. 

Samen op zoek naar de volgende stap
Kinderen, een studeerkamer, meer speelruimte, grotere tuin, ruimere perceel. Ooit komt de tijd dat je groter wil wonen. Maar welk huis is groot maar ook goed genoeg voor jouw woonwensen en specifieke leefsituatie? Dé Aankoopmakelaar ikzoekuwhuis.nl vind het perfecte droomhuis voor elke doorstromer. Het kan ook zo zijn, dat je zelf al je droomhuis hebt gevonden. Dan pakken we samen de draad vanaf daar op.
Als doorstromer ligt de woningmarkt aan je voeten zodra je overwaarde hebt opgebouwd op je eerste huis. Mogelijk ben je op je werk zelfs enkele salaristreetjes omhoog gegaan. Dan zit je vaak helemaal goed met je budget. En vooral nu de rente zo historisch laag is. 

De doorstromer ziet door de bomen het bos niet meer
Hoe je er als doorstromer ook in staat, de perfecte keuze maken is vaak lastig. Het woningaanbod is namelijk zo divers dat veel doorstromers door de bomen het bos niet zien. Veel woningen hebben pluspunten, maar welke woning is in het aanbod de beste keuze? En krijg je wel ‘value for money’? Tenslotte vragen veel verkopers de hoofdprijs. Juist in deze ‘overspannen’ woningmarkt. Maar vergeet niet, dat jij straks ook verkoper wordt. Als we je droomhuis hebben gevonden.
De praktijk wijst uit dat kopers zich in eerste instantie laten leiden door emotie. Ze zwichten voor een mooie vloer, maar het huis heeft onvoldoende kamers voor gezinsuitbreiding. Ze tekenen halsoverkop voor een huis waarvan het ornament op de voorgevel zo bijzonder is, maar zien de drukke weg aan de voorkant over het hoofd. En waar jij of je gasten de auto moeten parkeren, dat ben je in de haast even vergeten! En wat te denken als je meer ruimte wil om het huis. Hoe is het met de buren gesteld. Ook van belang. En denk je er aan hoe je jouw electrische auto op gaat laden. En oh ja, je wil graag een zwembad in de tuin. En die buitenkeuken, zou dat ook gaan lukken?

Woning waar de doorstromer geen spijt van krijgt
Gelukkig is er een aankoopmakelaar die het hoofd koel houdt en huizen zakelijk beoordeelt en vergelijkt. Dé Aankoopmakelaar Mariet en Emmely Kamphuis van ikzoekuwhuis.nl begeleiden huizenkopers met frisse, kritische en soms ook ontnuchterende blik. Direct in bewoording en aanpak. En je hoort ook wat je niet altijd wil horen. Eerlijk advies. Daar draait het om. En dat kan soms best hard aankomen. Maar daarmee word je wel behoed voor emotionele valkuilen. Daarnaast worden er vragen gesteld over je toekomstplannen, je positie op je werk, tot vragen over de relatie met je partner en de mogelijke wens tot gezinsuitbreiding of het aanschaffen van meerdere huisdieren, paarden, schapen, en zaken waar je zelf nog niet aan hebt gedacht. Of juist niet, dat kan ook. Door alles eerlijk in kaart te brengen, spitst de zoektocht zich toe op dat ene huis waar je geen spijt van krijgt.

Stappenplan doorstromer
ikzoekuwhuis.nl werkt met een stappenplan:

  • intakegesprek: inventarisatie van wensen, verlangens en eisen
  • eerste selectie: welke huizen zouden hieraan kúnnen voldoen? Tip: loop zelf eens een wijk in om te kijken hoe de sfeer je bevalt, of er genoeg voorzieningen zijn, doe boodschappen bij de buurtsuper, etc.
  • screening van geselecteerde huizen op onder andere prijs, bouwkundige staat, ruimte, indeling, locatie, buurt, eventuele uitbreidingsmogelijkheden en mogelijke beperkingen van het bestemmingsplan.
  • bezichtiging: we gaan natuurlijk samen kijken en de afspraken worden voor je gemaakt.
  • evaluatie: bezichtigde huizen worden naast elkaar gelegd. Matchen ze met het eisenpakket, zijn er aanpassingen nodig, wat zijn de kosten van een eventuele verbouwing, is er sprake van juridische angels?
  • extra onderzoek: bijvoorbeeld naar bouwkundige staat van de woning, het bestemmingsplan, milieuregels, kadastergegevens, plannen van de gemeente of provincie, de aanwezigheid van een energielabel, etc.

Gescheiden of baanverandering
Doorstromer ben je ook na een echtscheiding of baanverandering. Na je echtscheiding heb je besloten om opnieuw je huizencarrière te gaan starten. Dat kan in een groter, maar ook kleiner huis of appartement zijn. In hetzelfde dorp of stad. Of juist niet. 
Je bent van baan verandert en gaat verhuizen om dichter bij je werk te wonen. Je huis of appartement wordt kleiner. Of juist groter. 
Hoe dan ook, je gaat verhuizen van het ene huis naar het andere. En ook het nieuwe huis moet weer fijn als thuis voelen. En ikzoekuwhuis.nl draagt daar graag haar steentje aan bij. 

100% Aankoopmakelaar
ikzoekuwhuis.nl is 100% aankoopmakelaar. Er kan dan ook geen conflict of belangenverstrelling ontstaan omdat ikzoekuwhuis.nl zelf geen huizen verkoopt. 

‘Geheime huizen’
De huizen die te koop zijn, staan niet altijd op Funda. Via het netwerk komen ook huizen binnen. We noemen dat ‘geheime huizen’. Ze zijn wel te koop, maar staan niet te koop op Funda of andere huizensites. Mariet en Emmely Kamphuis zoeken geduldig door totdat het droomhuis is gevonden dat aan alle eisen en wensen voldoet. 

Meer weten over aankoopbegeleiding voor doorstromers? Bel (0418) 515864 of mail info@ikzoekuwhuis.nl.

Dé Aankoopmakelaar ikzoekuwhuis.nl begeleid doorstromers ook bij:
Prijsonderhandeling
Taxatie
Hypotheekadvies
Bouwtechnische keuring
Naar de notaris

Aankoopmakelaar

Mariet & Emmely Kamphuis