Doorstromers

Ben jij een doorstromer? Neem vrijblijvend contact op

Voor informatie, advies of om een afspraak te maken.

Te koop gevraagd

ikzoekuwhuis.nl is voor haar opdrachtgevers altijd op zoek naar woningen. Op dit moment hebben wij diverse zoekopdrachten.

Aankoopmakelaar voor doorstromers

De kriebels zijn er. Je wil groter, of misschien wel kleiner gaan wonen. Wat zijn de mogelijkheden? Ga je eerst je eigen woning verkopen en dan op zoek naar iets nieuws? En wat dan als je niet op tijd een geschikte woning vindt? Is het dan toch verstandiger om eerst een andere woning aan te kopen en daarna je eigen woning in de verkoop te zetten? Maar wat nou als die woning niet snel genoeg verkocht wordt en je met dubbele lasten zit?

Stop, wij gaan je helpen!
Wij hebben veel opdrachtgevers mogen begeleiden in het aankooptraject van een andere woning. En wij weten als geen ander, iedere situatie en dus ook ieder traject is anders. Er is geen standaard antwoord op deze vragen.
Wij denken graag met je mee over de te nemen stappen en begeleiden je van A tot Z in dit proces.

Kleiner wonen? 
Stel je voor… de kinderen zijn het huis uit en je wilt graag wat kleiner wonen met minder onderhoud. Dichter bij de voorzieningen, of misschien wel dichter bij de (klein)kinderen. Best een grote stap om je oude vertrouwde plekje achter te laten. We snappen dit maar al te goed. Maar hoe fijn is het dat je nog één keer die verhuis-stap kan zetten? Nog één keer die nieuwe keuken waar je altijd van droomde en die slaapkamer op de begane grond. Heerlijk toch, niet meer elke dag de trap op- en af?

Of toch juist groter wonen?
Stel je voor… je gezinssituatie is veranderd en je hebt behoefte aan meer ruimte om je heen. Meer slaapkamers, een grotere tuin en wonen met gelijkgestemden. Misschien dan toch maar meteen dichter bij je werk gaan wonen? Of toch liever een eigen werkplek aan huis? Of beide?
En die laadpaal, kan die wel voor de deur? En wat zijn de mogelijkheden voor verduurzaming? Mag er een dakkapel op? En zo zal je vast nog veel meer vragen hebben. Wij kunnen je hier volledig bij ontzorgen.

Wat doet een aankoopmakelaar?
We vinden het belangrijk dat we onze opdrachtgevers kennen. Wie ben je, wat is je situatie, wat vind je belangrijk en wat zijn je woonwensen. Een andere woning kopen is immers niet zomaar iets en er komt veel meer bij kijken dan je denkt…

Als we dit in beeld hebben maken we een zoekprofiel aan. We hebben nooit twee of meer dezelfde zoekopdrachten dus iedere zoekopdracht bij ikzoekuwhuis.nl is exclusief. 

Samen gaan we op zoek naar woningen die passen bij jouw zoekopdracht. Wij zoeken op Funda, maar ook binnen ons netwerk komt er regelmatig interessant aanbod voorbij wat niet op Funda staat. Geheime huizen noemen we dit.

Als er een geschikte woning voorbij komt gaan we die samen bezichtigen. We nemen hier ruim de tijd voor zodat je een goede impressie krijgt van de woning en de omgeving.
Ben je enthousiast? Dan zetten we het vervolgtraject in.
Toch niet helemaal wat je voor ogen had? Op naar de volgende!

Hoe ziet zo’n vervolgtraject er uit? Dat is afhankelijk van de procedure die de verkoopmakelaar hanteert. Maar heb je al nagedacht over een financieringsvoorbehoud? Of over een bouwkundige keuring? En wel of geen voorbehoud verkoop eigen woning? Ohja, wat is de gewenste opleverdatum? En natuurlijk ook niet onbelangrijk, welk bedrag moet er geboden worden?
Geen zorgen, wij nemen alles met je door en adviseren wat het beste bij jou situatie past. 

Ben je de gelukkig koper? Allereerst; gefeliciteerd!
Vervolgens controleren, en nemen we alle documenten met je door. We zorgen er voor dat deze bij de juiste personen terecht komen en jij je zorgeloos kan richten bijvoorbeeld de verkoop van je eigen woning als dit aan de orde is.

Eindelijk is het zo ver… de sleuteloverdracht! Je krijgt als koper altijd de gelegenheid, om voor de overdracht bij de notaris, de woning te inspecteren. Wij zijn hier ook bij en zorgen dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan op deze feestelijke dag.

Goed om te weten…
ikzoekuwhuis.nl is een 100% onafhankelijk aankoopmakelaar. Wij zijn de schakel tussen de koper en verkopende partij en hebben maar één doel: het beste huis voor de juiste prijs voor jou als koper!
Er kan geen conflict of belangenverstrengeling ontstaan met de aankoop van jouw nieuwe (t)huis omdat wij geen huizen verkopen.
Als je zelf al een woning hebt gevonden kunnen wij je helpen met de vervolgstappen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

ikzoekuwhuis.nl kan je ook begeleiden bij:
Taxatie
Hypotheekadvies
Bouwtechnische keuring
Naar de notaris

Mariet & Emmely