Naar de notaris

Naar de notaris

Met het bezoek aan de notaris bezegel je de aankoop van je droomhuis. Dé Aankoopmakelaar ikzoekuwhuis.nl begeleidt kopers van A tot Z, dus ook met de gang naar de notaris ontzorgen we je compleet.

De notaris maakt de eigendomsakte en hypotheekakte op. Voordat deze documenten worden opgesteld, heeft de notaris al tientallen zaken rond de overdracht van je nieuwe huis geregeld. Je kunt daarbij denken aan:

  • controle op de bevoegdheid om te mogen kopen (is er geen sprake van bijvoorbeeld een faillissement of ondercuratelestelling)
  • opvragen persoonsgegevens
  • onderzoek bij kadaster of er mogelijk een hypotheek op het pand rust
  • onderzoek naar mogelijke erfdienstbaarheden, zoals erfpacht, recht van overpad, opstal op gemeentelijke beperkingen, kettingbeding, etc.
  • opvragen van persoonsgegevens en het controleren van de identiteit van iedereen die bij de woningoverdracht betrokken is
  • controle op eventuele beperkende bepalingen in de vorige leveringsakte (bijvoorbeeld boetebepalingen).

 

Naar de notaris met een notaris van Ikzoekuwhuis.nl
Dé Aankoopmakelaar ikzoekuwhuis.nl werkt samen met een aantal notarissen in en buiten de regio Bommelerwaard. Dit zijn deskundige notarissen met wie ikzoekuwhuis.nl in de loop der jaren een fijne relatie heeft opgebouwd. En deze graag met jou deelt. 

Zelf een notaris zoeken
Maar uiteraard heb je alle vrijheid om zelf je notaris te kiezen. Notaristarieven zijn vrij, dus het loont wellicht de moeite om zelf offertes op te vragen. Wel is het raadzaam om duidelijk te vragen welke werkzaamheden de notaris tegen welke prijs verricht.
Notariskosten maken deel uit van de kosten koper en zijn aftrekbaar voor de belasting.
Voor meer informatie over het bezoek aan de notaris bel (0418) 515864 of mail info@ikzoekuwhuis.nl.

Andere diensten Dé Aankoopmakelaar Ikzoekuwhuis.nl
Prijsonderhandeling
Bouwtechnische keuring
Hypotheekadvies
Taxatierapport

Aankoopmakelaar

Mariet & Emmely Kamphuis