Huis verkoopklaar maken​

Jouw huis verkoopklaar

Verkoopstyling en meer, jouw huis verkoopklaar
In de aanloop naar een nieuw (t)huis, moet je eigen huis ook nog verkocht worden. Om in alle rust te focussen op het nieuwe huis, is het handig om het huidige alvast verkoopklaar te maken. 
Als je nog geen verkoopmakelaar hiervoor hebt gekozen of nog niet wil kiezen omdat je nog niet weet wanneer je jouw huis te koop aan gaat bieden, heeft ikzoekuwhuis.nl een nieuwe dienst toegevoegd via EK vastgoed services: ‘jouw huis verkoopklaar maken’. Van deze dienst kan je natuurlijk ook gebruikmaken in combinatie met de verkoopmakelaar waar je al voor hebt gekozen. Het is en blijft toch teamwork. 

EK vastgoed service is in 2020 opgericht door Emmely Kamphuis. Als gecertificeerd vastgoedstyliste van House of KIKI weet ze als geen ander hoe belangrijk een professionele presentatie van een woning is. Naast dat zij actief is binnen het netwerk van vastgoedstylistes (CNVV), is ze actief betrokken bij de huidige ontwikkelingen in de woningmarkt. Emmely is namelijk ook werkzaam bij ikzoekuwhuis.nl Dan weet je als aankoopmakelaar echt wel hoe belangrijk het is als een huis goed gepresenteerd wordt. 

Na intake met verkoopstyliste Emmely, worden er tientallen foto’s van de huidige woonsituatie gemaakt. En krijg je in een overzichtelijke rapportage aangereikt wat er opgeruimd moet worden, wat nog een likje verf nodig heeft. Of juist een nieuw behangetje. En ‘hier en daar schroefje aandraaien’. Tuinpad aanharken, onkruid wieden, keukenkastjes rechthangen, ontbrekend ruitje in de deur plaatsen, overtollige accesoires skippen, meubelopstelling beter positioneren, meer of juist minder kleur in de woning, etc. Het is altijd meer dan je denkt wat er moet gebeuren. Samen met de gecertificeerde verkoopstyliste word je er doorheen geholpen. Het is namelijk de bedoeling dat als jouw huis in verkoop staat en de kandidaat-kopers de foto’s zien, zij het WOW-effect krijgen. ‘Hier wil ik wonen’. Dàt is wat overgebracht moet worden. Je krijgt maar één keer de kans om een eerste indruk te maken. Een tweede word je niet gegund. Bovendien is die ene kans niet lang van duur. Op Funda worden slechte en onoverzichtelijke foto’s weggeklikt. En als dat de foto’s van jouw huis zijn, heb je geen kijkers. Dus geen kopers. Daarom moet het voor de fotopresentatie er echt spic-en-span uitzien. Ook in deze overspannen woningmarkt. Misschien juist wel in deze markt. 

Heb je geen zin, tijd of ben je niet handig om deze to-do klusjes zelf te doen? Geen nood. Ook daarvoor is er de helpende hand. Zoals klusmannen, schilders, stucadoors, timmermannen, hoveniers, schoonmaakservice, etc. Wat jij nodig hebt, dat is beschikbaar. Ook is het mogelijk dat er (tijdelijke) opslag wordt geregeld voor de spullen die je nog verder uit wil zoeken en/of mee moeten naar je nieuwe huis. Maar we gaan nog een stapje verder. Staat het huis dat je wil verkopen leeg of zijn de meubels niet meer up to date? Ook hier is aan gedacht. Je kan dan gebruikmaken van meubelverhuur. En mis je net die finish touch aan accessoires die je huis afstylen, ook daar is aan gedacht, Het kan allemaal voor je geregeld worden. 

Als je to-do klusjes zijn afgevinkt, wordt de afspraak ingepland met fotograaf. Vooraf komt jouw verkoopstyliste Emmely het huis verkoopklaar stylen, zodat de presentatie top is. Tijdens de fotografie is zij ook aanwezig. Ze zet de puntjes op de i zodat alles goed in beeld wordt gebracht. En ze is kritisch hoor! De ruimtes en pluspunten van jouw huis moeten helder zijn. Er worden ook sfeer- en detailfoto’s gemaakt, 360gr foto’s en een videofilm. Zelfs hoogtefotografie en opname met een drone zijn mogelijk. Je huis wordt ook ingemeten volgens de NEN2580 meetnorm. Zodat je over duidelijke plattegronden beschikt met de juiste maatvoering. Maar ze gaat nog een stapje verder. Het is zelfs mogelijk om de verkooptekst van je huis te laten schrijven. Zeg maar wat jij wil. Het kan!

De foto’s, film, NEN 2580 meetrapport en plattegronden en eventueel de verkooptekst, kan je, als je zover bent met de aankoop van je nieuwe huis, aan de verkoopmakelaar overhandigen. Het is Funda klaar. Hoe relaxed is dat! En jij kiest gewoon zelf de verkoopmakelaar die op dat moment bij je past.

ikzoekuwhuis.nl verkoopt zelf geen huizen, maar kan wel met je ‘meekijken’ gedurende het verkoopproces. Zo blijven we een team. We kunnen je ook adviseren welke verkoopmakelaar het beste bij jou en jouw huis past omdat we inmiddels alle makelaars wel zo’n beetje kennen. 

Meer weten over de mogelijkheden van je huis verkoopklaar maken? Dan is het de kortste weg om Emmely Kamphuis zelf te bellen via 0627598775 of te mailen naar info@ekvastgoedservices

Mariet & Emmely