ikzoekuwhuis.nl vind hèt droomhuis (of bouwkavel) voor elke terugstromer. Of heb je zelf het huis (of bouwkavel) al gevonden? Bel: (0418) 515 864 

Terugstromer
Kinderen de deur uit? De leeftijd bereikt om gelijkvloers, kleiner en comfortabeler te gaan wonen? In een nieuwe levensfase hebben veel mensen andere woonwensen. Dé Aankoopmakelaar ikzoekuwhuis.nl zoekt het droomhuis voor iedere terugstromer. Dankzij de professionele begeleiding van Mariet Kamphuis ben je verzekerd van prettig en zorgeloos wonen. Kan ook zijn dat je zelf al je nieuwe huis hebt gevonden. Samen nemen we deze dan onder de loep en zetten de voors en tegens op een rij. 
Terugstromers, de naam zegt het al, doen in hun wooncarrière in feite een stapje terug. Ze willen kleiner wonen en minder onderhoud. In een (grote) tuin hebben ze veelal geen trek meer. Toch klopt het ‘stapje terug’ niet helemaal. Terugstromers hebben namelijk ook veel eisen zoals: comfort, kwaliteit, balkon (of patio), gelijkvloers, onderhoudsarme tuin, en een huis in de nabijheid van sociale voorzieningen als winkels, station en andere socialie voorzieningen.

Op zoek naar de speld in de hooiberg
Een huis vinden dat aan al deze eisen voldoet, valt lang niet altijd mee. Veel woningaanbod komt in de buurt van het verlanglijstje, maar is het nèt niet. Voor veel terugstromers voelt het zoeken naar de ideale, levensloopbestendige woning aan als het zoeken naar de welbekende speld in de hooiberg.
Voorbeelden genoeg uit de dagelijkse praktijk van ikzoekuwhuis.nl.:

 • we begeleidden een vitale man op leeftijd die een streep moest trekken door zijn gedroomde appartement boven het winkelcentrum, alleen omdat er geen ruimte was voor een biljarttafel.
 • ​seniorenechtpaar dat zijn zinnen had gezet op een etage in de oude binnenstad, kwam erachter dat de parkeerplaats op te ruime afstand lag.
 • de wens om nog een keer te verhuizen en zelf een huis te bouwen.
 • ruim de 80 jaar gepasseerd, nog actief met de caravan op pad, en verhuizen van een huis naar comfortabele bungalow. Met plaats voor de caravan!
 • vanuit een grote woonboerderij naar een 'ander leuk huis', en ook dat is gelukt
 • eenmalige kans benut om te verhuizen naar het ouderlijk huis van opa.
 • jaren gewacht op dat ene droomhuis in het dorp, en ook daarvan is de aankoop beklonken
Welke levenswensen heb je als terugstromer?
Als aankoopmakelaar gaan we met je in gesprek over vragen die bij je specifieke levensfase om de hoek komen kijken. Is het bijvoorbeeld wel verstandig om veel tijd en energie te steken in een verbouwing nu je de 65 gepasseerd bent? Beschikt het appartement of de bungalow over voldoende logeerkamers voor de kleinkinderen? En hoe staat de nieuwe hypotheek in verhouding tot de wens om geld aan de kinderen te schenken? Is huren dan niet een betere optie? Verhelderende vragen waarvan je het antwoord aan de voorkant van een aankooptraject inzichtelijk wilt hebben. Zodat je achteraf geen spijt krijgt van gemaakte keuzes. En ook in dit traject wordt vaak de notaris betrokken. En geven aan om met de notaris nog eens naar het testament te kijken. 

Complete aankoopbegeleiding voor terugstromers
ikzoekuwhuis.nl verzorgt desgewenst de complete aankoopbegeleiding voor terugstromers. Als aankoopmakelaar selecteren we kansrijke huizen. We screenen deze op de woonwensen en regelen bezichtigingen. Daarna evalueren we onze bezoeken, waarna we in gezamenlijk overleg mogelijk een prijsbod doen. ikzoekuwhuis.nl bekijkt huizen met een afstandelijke en objectieve blik en bedingt bij elke prijsonderhandeling een marktconforme prijs en voorwaarden. Deze werkwijze spaart niet alleen duizenden euro’s, maar ook veel tijd en stress uit. Het kan ook zijn dat je zelf al je droomhuis hebt gevonden. Dan pakken we de draad daar op. 

​'Geheime huizen'
De huizen die te koop zijn, staan niet altijd op Funda. Via het netwerk komen ook huizen binnen. We noemen dat 'geheime huizen'. Ze zijn wel te koop, maar staan niet te koop op Funda of andere huizensites. Mariet Kamphuis zoekt geduldig door totdat het droomhuis is gevonden dat aan alle eisen voldoet. ​

Meer weten over aankoopbegeleiding voor terugstromers? Bel (0418) 515864 of mail info@ikzoekuwhuis.nl.

Dé Aankoopmakelaar ikzoekuwhuis.nl begeleid terugstromers ook bij:
 • Prijsonderhandeling
 • Taxatie
 • Hypotheekadvies
 • Bouwtechnische keuring
 • Bezoek aan de notaris

Tweets

Ikzoekuwhuis.nl

Mariet Kamphuis
Peperstraat 29a
5314 AM Bruchem
Telefoon: (0418) 515864
E-mail: info@ikzoekuwhuis.nl