ikzoekuwhuis.nl vind het droomhuis (of bouwkavel) voor elke doorstromer. Bel voor meer informatie: (0418) 515 864

Doorstromer
Kinderen, een studeerkamer, meer speelruimte. Ooit komt de tijd dat je groter wilt wonen. Maar welk huis is groot maar ook goéd genoeg voor jouw woonwensen en specifieke leefsituatie? Mariet Kamphuis Dé Aankoopmakelaar van ikzoekuwhuis.nl vindt het perfecte droomhuis voor elke doorstromer. Het kan ook zo zijn, dat je zelf al je droomhuis hebt gevonden. Dan pakken we samen de draad vanaf daar op.
Als doorstromer ligt de woningmarkt aan je voeten zodra je overwaarde hebt opgebouwd op je eerste huis. Mogelijk ben je op je werk zelfs enkele salaristreetjes omhoog gegaan. Dan zit je vaak helemaal goed met je budget.

De doorstromer ziet door de bomen het bos niet meer
Hoe je er als doorstromer ook in staat, de perfecte keuze maken is vaak lastig. Het woningaanbod is namelijk zo groot dat veel doorstromers door de bomen het bos niet zien. Veel woningen hebben pluspunten, maar welke woning is in het aanbod de beste keuze? En krijg je wel 'value for money'? Tenslotte vragen veel verkopers de hoofdprijs! Juist in deze 'overspannen' woningmarkt. 
De praktijk wijst uit dat veel kopers zich in eerste instantie laten leiden door emotie. Ze zwichten voor een mooie vloer, maar het huis heeft onvoldoende kamers voor gezinsuitbreiding. Ze tekenen halsoverkop voor een huis waarvan het ornament op de voorgevel zo bijzonder is, maar zien de drukke weg aan de voorkant over het hoofd. En waar jij of je gasten de auto moeten parkeren, dat ben je in de haast even vergeten! En denk je er aan hoe je jouw electrische auto op gaat laden!

Woning waar de doorstromer geen spijt van krijgt
Gelukkig is er een aankoopmakelaar die het hoofd koel houdt en huizen zakelijk beoordeelt en vergelijkt. Dé Aankoopmakelaar Mariet Kamphuis van ikzoekuwhuis.nl begeleidt huizenkopers met frisse, kritische en soms ook ontnuchterende blik. Daarmee behoedt ze jou voor veel voorkomende emotionele valkuilen. Daarnaast stelt ze vragen over je toekomstplannen, je positie op je werk, tot vragen over de relatie met je partner en de mogelijke wens tot gezinsuitbreiding of het aanschaffen van meerdere huisdieren, paarden, schapen, etc. Of juist niet. Door dit alles eerlijk in kaart te brengen spitst de zoektocht zich toe op dat ene huis waar je geen spijt van krijgt.

Stappenplan doorstromer
ikzoekuwhuis.nl werkt met een stappenplan:

 • intakegesprek: inventarisatie van wensen, verlangens en eisen
 • eerste selectie: welke huizen zouden hieraan kúnnen voldoen? Tip: loop zelf eens een wijk in om te kijken hoe de sfeer je bevalt, of er genoeg voorzieningen zijn, doe boodschappen bij de buurtsuper, etc.
 • screening van geselecteerde huizen op onder andere prijs, bouwkundige staat, ruimte, indeling, locatie, buurt, eventuele uitbreidingsmogelijkheden en mogelijke beperkingen van het bestemmingsplan.
 • bezichtiging: we pakken samen de agenda en kiezen in alle rust een tijdstip dat jou uitkomt.
 • evaluatie: bezichtigde huizen worden naast elkaar gelegd. Matchen ze met het eisenpakket, zijn er aanpassingen nodig, wat zijn de kosten van een eventuele verbouwing, is er sprake van juridische angels?
 • ​​extra onderzoek: bijvoorbeeld naar bouwkundige staat van de woning, het bestemmingsplan, milieuregels, kadastergegevens, plannen van de gemeente of provincie, de aanwezigheid van een energielabel, etc.
Gescheiden of baanverandering
Na je echtscheiding heb je besloten om ergens ander te gaan wonen. Dat kan in een groter, maar ook kleiner huis of appartement zijn.Je bent van baan verandert en gaat verhuizen om dichter bij je werk te wonen. Je huis of appartement wordt kleiner. Of juist wel groter. 

​'Geheime huizen'
De huizen die te koop zijn, staan niet altijd op Funda. Via het netwerk komen ook huizen binnen. We noemen dat 'geheime huizen'. Ze zijn wel te koop, maar staan niet te koop op Funda of andere huizensites. Mariet Kamphuis zoekt geduldig door totdat het droomhuis is gevonden dat aan alle eisen voldoet. ​

Meer weten over aankoopbegeleiding voor doorstromers? Bel (0418) 515864 of mail info@ikzoekuwhuis.nl.

Dé Aankoopmakelaar ikzoekuwhuis.nl begeleidt doorstromers ook bij:
 • Prijsonderhandeling
 • Taxatie
 • Hypotheekadvies
 • Bouwtechnische keuring
 • Bezoek aan de notaris

Tweets

Ikzoekuwhuis.nl

Mariet Kamphuis
Peperstraat 29a
5314 AM Bruchem
Telefoon: (0418) 515864
E-mail: info@ikzoekuwhuis.nl