Terugstromers

Ben jij een terugstromer? Neem vrijblijvend contact op

Voor informatie, advies of om een afspraak te maken.

Te koop gevraagd

ikzoekuwhuis.nl is voor haar opdrachtgevers altijd op zoek naar woningen. Op dit moment hebben wij diverse zoekopdrachten.

Aankoopmakelaar voor terugstromers

ikzoekuwhuis.nl vind hèt droomhuis (of bouwkavel) voor elke terugstromer. Of heb je zelf het huis (of bouwkavel) al gevonden? Dan pakt ikzoekuwhuis.nl het verder op. 

Terugstromers
Kinderen de deur uit? Gestopt met werken? De leeftijd bereikt om gelijkvloers, kleiner (of juist groter), comfortabeler te gaan wonen? In een nieuwe levensfase hebben veel mensen andere woonwensen. Dé Aankoopmakelaar ikzoekuwhuis.nl zoekt het droomhuis voor iedere terugstromer. Dankzij de professionele begeleiding ben je verzekerd van vloeiend en zorgeloos traject om fijner te gaan wonen. Kan ook zijn dat je zelf al je nieuwe huis hebt gevonden. Samen nemen we deze dan onder de loep en zetten de voors en tegens op een rij. En pakken we het proces verder op. 
Terugstromers, de naam zegt het al, doen in hun wooncarrière in feite een stapje terug. Ze willen kleiner wonen, of juist groter maar anders. In een (grote) tuin hebben ze veelal geen trek meer. Toch klopt het ‘stapje terug’ niet helemaal. Terugstromers hebben namelijk ook veel eisen zoals: comfort, kwaliteit, balkon (of patio), gelijkvloers en onderhoudsarme tuin. Een huis in de nabijheid van sociale voorzieningen als winkels, station, ziekenhuis. Of juist bij de familie en (klein)kinderen. ikzoekuwhuis.nl Mariet en Emmely Kamphuis weten waarover ze praten als dit (emotionele) traject wordt opgepakt. Emotioneel is het zeker. Vooral ook omdat je het huis gaat verlaten waar je al woont sinds dat je getrouwd bent, de kinderen zijn geboren en er veel mooie en liefdevolle herinneringen aan hebt. Het kan ook zo zijn dat je er samen hebt gewoond en nu alleen de volgende stap moet gaan maken. Ook dat is een emotionele hindernis. Wees gerust. ikzoekuwhuis.nl weet daar mee om te gaan. Zodat je ook hierin de juiste keuze kan maken. Op het moment dat het je past. 

Op zoek naar een speld in de hooiberg
Een huis vinden dat aan al eisen en wensen voldoet, valt lang niet altijd mee. Veel woningaanbod komt in de buurt van het verlanglijstje, maar is het nèt niet. Voor veel terugstromers voelt het zoeken naar de ideale, levensloopbestendige woning als het zoeken naar de welbekende speld in de hooiberg. Voorbeelden genoeg uit de dagelijkse praktijk van ikzoekuwhuis.nl.:

  • we begeleidden een vitale man op leeftijd die een streep moest trekken door zijn gedroomde appartement boven het winkelcentrum, alleen omdat er geen ruimte was voor een biljarttafel.
  • seniorenechtpaar dat haar zinnen had gezet op een etage in de oude binnenstad, kwam erachter dat de parkeerplaats op te ruime afstand lag.
  • de wens om nog een keer te verhuizen en zelf een huis te bouwen.
  • ruim de 80 jaar gepasseerd, nog actief met de caravan op pad en verhuizen van een huis naar comfortabele bungalow. Met plaats voor de caravan!
  • vanuit een grote woonboerderij naar een ‘ander leuk huis’, en ook dat is gelukt
  • eenmalige kans benut om te verhuizen naar het ouderlijk huis van opa.
  • jaren gewacht op dat ene droomhuis in het dorp, en ook daarvan is de aankoop beklonken.

Welke levenswensen heb je als terugstromer?
Als aankoopmakelaar gaan we met je in gesprek over vragen die bij je specifieke levensfase om de hoek komen kijken. Is het bijvoorbeeld wel verstandig om veel tijd en energie te steken in een verbouwing nu je de 65 gepasseerd bent? Denk je dat je als je 50+ bent te jong zou zijn om hierover na te denken en de stap te nemen? Beschikt het appartement of de (semi-)bungalow over voldoende logeerkamers voor gasten of kleinkinderen? En hoe staat de nieuwe hypotheek in verhouding tot de wens om geld aan de kinderen te schenken? Of juist om de overwaarde zelf te gaan gebruiken voor andere leuke dingen. Is huren dan niet een betere optie? Verhelderende vragen waarvan je het antwoord aan de voorkant van het aankooptraject inzichtelijk wil hebben. Zodat je achteraf geen spijt krijgt van gemaakte keuzes. Ook in dit traject wordt vaak de notaris betrokken. Evenals de financieel adviseur. Zodat het allemaal wèl helder is voordat je er aan gaat beginnen. ikzoekuwhuis.nl beschikt over een groot netwerk en dat wordt ook voor jou ingeschakeld. Zodat de juiste keuze kan worden gemaakt. 

Aankoopbegeleiding voor terugstromers
ikzoekuwhuis.nl verzorgt de aankoopbegeleiding voor terugstromers. Als aankoopmakelaar selecteren we kansrijke huizen. We screenen deze op de woonwensen en regelen bezichtigingen. Daarna evalueren we onze bezoeken, waarna we in gezamenlijk overleg mogelijk een bieding doen. ikzoekuwhuis.nl bekijkt huizen met een afstandelijke en objectieve blik en bedingt bij elke prijsonderhandeling een marktconforme prijs en voorwaarden. Deze werkwijze spaart niet alleen euro’s, maar ook veel tijd en stress. Het kan ook zijn dat je zelf al je droomhuis hebt gevonden. Dan pakken we de draad daar op. 

100% Aankoopmakelaar
ikzoekuwhuis.nl is 100% aankoopmakelaar. Er kan geen conflict of belangenverstrengeling ontstaan omdat ikzoekuwhuis.nl zelf geen huizen verkoopt. 

‘Geheime huizen’
De huizen die te koop zijn, staan niet altijd op Funda. Via het netwerk komen ook huizen binnen. We noemen dat ‘geheime huizen’. Ze zijn wel te koop, maar staan niet te koop op Funda of andere huizensites. Mariet Kamphuis zoekt geduldig door totdat het droomhuis is gevonden dat aan alle eisen voldoet. 

Meer weten over aankoopbegeleiding voor terugstromers? Bel (0418) 515864 of mail info@ikzoekuwhuis.nl.

Dé Aankoopmakelaar ikzoekuwhuis.nl begeleid terugstromers ook bij:
Prijsonderhandeling
Taxatie
Hypotheekadvies
Bouwtechnische keuring
Naar de notaris

Aankoopmakelaar

Mariet & Emmely Kamphuis